Thursday, January 27, 2022

smartphone magic tricks

PasionMovil: CamScanner - TODO lo que debes saber esta imprescindible App, YouTube, 03.09.2020


Segurament ja has utilitzat el teu telèfon per fotografiar una o més pàgines d'un document, una foto, etc.

Avui m'agradaria invitar-te a fer un pas més enllà amb cinc aplicacions gratuites que pots carregar al teu smartphone iOS o Android: CamScanner, Microsoft Office Lens, Adobe Scan HP Smart i Google Lens (1).

CamScanner
Probablement, la millor aplicació que pots trobar per escanejar un document. Com pots veure al vídeo amb què he obert aquest post, transforma el teu telèfon en un potent escàner portàtil.

Qualsevol que sigui l'orientació del document que vulguis escanejar, si tens en compte de disposar-lo sobre una superfície d'un color uniforme diferent del del document, CamScanner identificarà els seus bords i el reconstruirà fins a presentar-te'l sense distorsions en el seu format original.

Si les condicions de la llum amb què has realitzat l'escàner no són les ideals, l'aplicació et proposa una sèrie de funcions per a millorar el resultat. Un altre punt molt important és que l'aplicació reconeix automàticament els textos (OCR) i et permet compartir instantàniament qualsevol fitxer en format PDF, JPG, Word o TXT.

Amb la creació d'un compte gratuït, CamScanner et permet emmagatzemar i ordenar els documents que has escanejat i accedir-hi directament des del teu telèfon o des del navegador del teu ordinador. Qualsevol que sigui l'orientació del document.

M'aturo aquí i et deixo veure el vídeo, descarregar-la, comprovar el seu funcionament i anar més lluny llegint els manuals d'ús i les recomanacions lligades a les experiències d'altres usuaris.

Microsoft Office Lens
Pel que fa a les seves funcionalitats, aquesta aplicació es troba frec a frec amb CamScanner. Hom pot dir que el procés d'escanejat és molt menys intuïtiu i demana més temps que en el precedent, també que el resultat del redreçament de la imatge d'un document capturat a partir d'una imatge deformada no té el nivell de qualitat de CamScanner.

Altrament, la seva integració amb l'ecosistema d'aplicacions Office: OneNote, OneDrive, Word (OCR) o PowerPoint és remarcable. Finalment, la possibilitat d'importar les imatges de la galeria del teu mòbil i la qualitat del reconeixement automàtic dels textos que aquestes puguin contenir és impressionant.

ChicaGeek: Así puedes escanear documentos con tu movil, YouTube, 27.01.2021

Adobe Scan
Més intuïtiu que el de Microsoft Office Lens, però sense arribar al nivell del de CamScanner, el procés d'escanejat d'aquesta aplicació arriba a un resultat amb una qualitat que no està lluny de les aplicacions precedents.

Si disposa d'una eina pel reconeixement automàtic dels textos, tot el que puc dir és que jo no l'he trobat. Probablement, existeix a la versió Premium, que no és gratuïta i per tant jo no l'he provat.

Altrament, en relació amb les altres aplicacions que hem vist, presenta l'avantatge de l'edició i signatura dels documents en format PDF, la seva compressió i la definició d'una contrasenya per tal d'accedir a la lectura del seu contingut. Algunes d'aquestes funcions també són disponibles a CamScanner.

HP Smart
Deixant de banda les funcions que et permeten controlar una impressora HP, aquesta aplicació disposa d'un escàner de documents des de la càmera del teu telèfon (2).

De manera similar a CamScanner o Adobe Scan, qualsevol que sigui l'orientació del document que vulguis escanejar, si tens en compte de disposar-lo sobre una superfície d'un color uniforme diferent del del document, HP Smart identificarà els bords i el reconstruirà fins a presentar-te'l sense distorsions en el seu format original.

Google Lens
Last but not least, Google Lens utilitza un motor d'intel·ligència artificial que li permet identificar textos en qualsevol idioma i traduir-los a l'idioma que desitgis (particularment útil amb els textos orientals). Identificar i donar-te totes les informacions recollides pel motor de recerca Google davant una imatge (o una fotografia presa amb la càmera del teu smartphone) d'animals, objectes, llocs, plantes i, en línies generals, qualsevol cosa que se us posi al davant.

tuexperto: Así funciona Google Lens, YouTube

Pots trobar un munt d'idees sobre el potencial d'aquesta aplicació a un article de lectura recomanada publicat a les pàgines de Nobbot el passat mes de novembre. (3).

Deixa'm afegir que, si mai viatges a Finlàndia o a la Xina (per posar dos exemples) i et trobes davant d'un panell que t'anuncia quelcom que no entens, Google Lens et permet prendre una fotografia i obtenir una traducció instantània del seu contingut.

Si el que prens és una fotografia de la caràtula d'un DVD, l'aplicació activarà el motor de recerca de Google i et donarà totes les informacions necessàries sobre el film (any, realitzador, actors, sinopsi...), fins i tot els preus de diferents comerços on el pots adquirir en línia.

Si obres l'armari de la cuina i escaneges el codi de barres d'un producte qualsevol, tindràs de manera instantània totes les informacions sobre aquest i, com en el cas anterior, un comparatiu de preus de diferents comerços on el pots adquirir en línia.

M'aturo aquí i et deixo descarregar-la, comprovar el seu funcionament i descobrir tot el seu potencial.
  1. Enllaços a Google Play per CamScanner, HP Smart i Google Lens
  2. HP Smart (HP AiO Remote), Les Numériques, 05.01.2022
  3. Marcos Martinez: Cómo usar Google Lens para copiar texto con una foto y pegarlo en un ordenador, Nobbot, 24.11.2021

No comments: