Thursday, January 26, 2023

el sentido de la birra - pedro vallín

ESDLB con Ricardo Moya #334 - Pedro Vallín: Opinión, Cultura y Política, YouTube, 08.01.2023


El sentido de la birra es un podcast en el que vienen personas, tomamos cervezas y hablamos. És així de senzill i així de genial. Un podcast on, segons el seu director, Ricardo Moya: Se trata de salvar el mundo desde el bar, como manda la tradición. Per aquest podcast que, pots trobar a: YouTube, a Facebook, a Instagram ..., ha passat gent que parla de la seva vida, de la seva carrera professional o de qualsevol altra cosa, mentre comparteixen unes cerveses en un ambient relaxat, sense guió i sense límit de temps.

Probablement, la millor presentació de Ricardo Moya la pots trobar a una entrevista que l'Andreu Buenafuente li va fer al seu Late Motiv (1), després que Ricardo Moya el va entrevistar a ell al seu programa (2). O a l'article que Forbes li va dedicar l'any passat (3). Sobre els entrevistats, pots trobar gent de tota mena, com ara en Jorge de Ilegales (4) o en Raül Romeva (5).

Personalment, no sabria dir-te. Tinc el mateix sentiment contradictori amb Ricardo Moya que amb molta gent de la seva edat. Els trobo molt intel·ligents, fan coses molt interessants, tenen una filosofia de vida que moltes vegades admiro, però de vegades tinc com el sentiment que no compartim el mateix concepte sobre el significat de l'empatia. No vull dir amb això que el meu sigui millor, no. Tan sols que és diferent. Si un dia veus l'entrevista que va fer-li a Carmen Romero (6) probablement veuràs a què m'estic referint.

Et deixo amb el podcast amb què he obert el post d'avui. Amb un Pedro Vallín menys fluid quan parla de cinema del que ho és a les seves homilies a La Vanguardia. I políticament més conciliant de com hom el coneix a Twitter.


  1. Late Motiv - Ricardo Moya. El Sentido de la Birra, YouTube, 23.11.2021
  2. ESDLB - Andreu Buenafuente: El Padrino de la Comedia #175, YouTube, 30.05.2021
  3. María Corisco: Ricardo Moya: «Pasé de ser hippie a profesionalizar un impulso artístico», Forbes, 23.04.2022
  4. ESDLB - Jorge Ilegal: Ilegales, Orígenes y Condimentos #283, YouTube, 19.06.2022
  5. ESDLB - Raül Romeva: Ir a la Cárcel por la Independencia #275, YouTube, 22.05.2022
  6. ESDLB - Carmen Romero #93, YouTube, 15.08.2020

No comments: