Sunday, March 3, 2024

claude monet et les nymphéas

Jack Vidéo Drone - Giverny: Les jardins de Claude Monet et les Nymphéas, YouTube, 26.06.2023


Fa molts anys d'això. Estava amb dos companys de la feina seguint un curs a Sema Group i, quan vam plegar de les classes, un dels companys ens va proposar anar a visitar el Musée de l'Orangerie, abans d'anar a fer un tomb durant la nit a Les Halles i el Quartier Latin, on estava el nostre hotel.

Claude Monet no és un dels pintors impressionistes que més m'agraden. Però, he de reconèixer que l'espectacle dels quadres de Le cycle des Nymphéas (1) que tenien exposats al museu em va impressionar de debò, i va compensar d'allò més els bars que vam deixar de trepitjar aquella tarda.
El famós estany de nenúfars va inspirar a Monet per crear una obra titànica composta per prop de 300 quadres, incloent-hi més de quaranta panells de gran format.
Musée de l'Orangerie - L'histoire des Nymphéas, YouTube, 09.05.2016

Al vídeo amb què he obert el post d'avui pots veure els jardins de la propietat de Claude Monet a Giverny, aquells que li van servir d'inspiració per crear la seva obra. I al vídeo que tanca el post, una interpretació plena de vida i colors que n'han fet al Japó al Monet's Pond.

Inaka Adventure - Monet's Pond, Gifu Japan | 4k Cinematic Cut, YouTube, 22.08.2021



  1. Wikipedia: Les Nymphéas [en] [fr] [es] [ca]

No comments: