Saturday, March 30, 2024

pongamos que hablo de madrid



A finals del mes de gener, un conegut d'aquest blog: Javier Peña (1), publicava un tweet molt interessant on ens mostrava què ha fet la vila de Medellín (Colòmbia) per reduir les temperatures que provoca el fenomen de l'illa de calor a la ciutat (2).


El vídeo del tweet de Javier Peña comparava el que s'ha fet a Medellín (Colòmbia) amb l'arboricidi que s'està practicant actualment a Madrid (Espanya).

El problema és que, a Madrid, a més de l'arboricidi fa temps que estan passant moltes altres coses que no estan en fase amb el que es fa en altres grans ciutats del món. Un dels llocs on pots fer un seguiment d'aquestes accions és el compte @MadridDecadente, on he trobat el tweet precedent.

Tanmateix, quan veus al vídeo que els vehicles de la policia també fan part del problema, i que els ciutadans que el pateixen segueixen votant al partit que l'ha creat, tens dret a demanar que et deixin de donar la murga, dia si i dia també, sobre el que passa en aquella ciutat i que mirin d'articular un moviment ciutadà per trobar una solució.


  1. Veure Agrivoltaics i L'agricultura regenerativa: Espanya, publicats en aquest blog respectivament els 15.11.2022 i el 15.11.2023
  2. Veure Recerca sobre microclima urbà: l'illa de calor, Onades de calor, arquitectura i urbanisme, Barcelona's grid design and the future, publicats en aquest blog respectivament els 03.10.2016, 18.01.2024 i 23.01.2024

No comments: