Monday, August 18, 2014

to infinity... and beyond!

Arjen Robben in Star Trek?
Deixa'm compartir unes notes sobre uns articles relacionats amb l'espai que he anat recollint darrerament:

NASA Is Building the World's First 3D-Printed Space Cameras, space.com. La NASA ha dissenyat una càmera de 50 mm que estarà construïda per l'assemblatge de peces construïdes per impressió 3D. La importància de l'assaig rau en que la construcció a distància de peces de recanvi complexes no seria ja un problema per naus que es trobessin distants de la Terra.

Astronauts Test Google Glass, Heart Monitor in Undersea Base, space.com. NEEMO (NASA Extreme Environment Mission Operations) és el nom d'un programa de la NASA que va començar el 2001 i està dissenyat per l'estudi del comportament de grups de científics en un entorn tancat i aïllat (el laboratori submarí de la NOAA Aquarius) en condicions similars a les que es trobaria un equip allunyat i aïllat de la Terra. I és en el quadre d'aquest programa que els científics que participen havien de realitzar diversos assaigs amb les Google Glass, que els ajudarien a seguir la documentació dels procediments a seguir en l'espai, i un monitor de ritme cardíac amb connexió Bluetooth, destinat a reemplaçar els que s'utilitzen actualment a la ISS. Bàsicament els assaigs estan relacionats en identificar qualsevol possible interferència en un espai reduït on s'acumulen tot tipus d'aparells, uns més sensibles que altres.

Lift-Off! US Air Force Launches GPS Satellite to Orbit, space.com. En un terreny molt més lligat amb el nostre quotidià, la USAF ha llençat un nou coet, que posarà en orbita un satèl·lit GPS molt més precís, de darrera generació, destinat a reemplaçar un vell satèl·lit que ha operat des del 1992.

'Impossible' Space Engine May Actually Work, NASA Test Suggests, space.com. I parlant de coets i ja per acabar per avui, dir que els investigadors del Johnson Space Center de la NASA (Houston) han constatat que: a microwave thruster system that requires no propellant does indeed generate a small amount of thrust (...) "Test results indicate that the RF [radio frequency] resonant cavity thruster design, which is unique as an electric propulsion device, is producing a force that is not attributable to any classical electromagnetic phenomenon and, therefore, is potentially demonstrating an interaction with the quantum vacuum virtual plasma". Si arribessin a fer funcionar aquesta tecnologia, els vols espacials serien molt més barats i molt més ràpids, obrint potencialment el cosmos a l'exploració.

No comments: