Friday, October 9, 2015

how to know the history of a webpage?

De vegades, estàs llegint el contingut d'una pàgina que has trobat a la xarxa i et demanes si la informació que estàs llegint està actualitzada. Quan la va escriure el seu autor i si, des del moment en que ho va fer, si l'haurà actualitzat. Rares vegades pots trobar aquestes dades a les informacions de la pàgina punxant al menú 'Tools' i l'opció 'Page Info'.


Però, en general, el que et trobes no és la data en que la pàgina ha estat creada, sinó la data d'avui, la de la nova imatge de la pàgina que s'ha creat al cache control del teu ordinador en el moment de la teva visita.

Què fer, llavors? Una de les possibilitats més interessants és la d'anar a Internet Archive: archive.org i entrar al camp 'Browse History' l'adreça de la pàgina de la que vols conéixer la historia de les seves actualitzacions.

Per exemple, prova d'entrar aquesta adreça: http://www.agiledata.org/essays/tdd.html. Impressionant, oi? L'únic que has de recordar és que les dates que surten al gràfic i al calendari corresponen a les vegades que la pàgina ha estat visitada per la Wayback Machine de Internet Archive, i ha enregistrat el seu estat en aquell moment. Un estat que pots consultar punxant diferents dates i comparant la part del contingut de la pàgina de la que t'interessa conèixer la seva actualització.


Més informació en aquest bloc el 16.01.2015 - four impressive sites to visit

No comments: