Wednesday, October 28, 2015

the man who wants to control the weather with lasers

http://edition.cnn.com/2015/04/24/tech/laser-cloud-seeding-mci/index.html

...
El 24 d'abril d'enguany, CNN publicava un reportatge sobre Jean-Pierre Wolf, professor de Física Aplicada a la Université de Genève i membre eminent del Biophotonics Group d'aquest departament. El seu equip d'investigadors ha passat enguany pel davant d'un miler d'altres projectes de recerca europeus guanyant el premi al Best EU-funded Project amb NAMDIATREA, que ha desenvolupat instruments nanotecnològics que milloren la detecció de biomarcadors  moleculars dels càncers més freqüents.

Però la veritable passió de Wolf, des de fa 30 anys!, són els làsers, dels que deia al reportatge de la CNN: Cada vegada cop que penses que has fet tot allò que és possible amb un làser, una nova possibilitat apareix. Actualment Wolf utilitza un potent làser d'un Terawatt, que produeix en un curt lapse de temps l'equivalent de l'energia que seria produïda per totes les centrals nuclears a la Terra. I ho fa en el marc d'un estudi destinat a demostrar que la utilització intel·ligent d'aquesta tecnologia permetrà controlar el temps: fer ploure enllà on hi ha sequera, impedir la pluja enllà on hi han inundacions, o fins i tot controlar els impactes negatius dels llamps.

Si l'aplicació del làser en el control de la meteo està en els seus inicis i encara lluny dels objectius, l'equip de Wolf segueix treballant en les seves aplicacions en el terreny de la biomedicina: Canviant el color del làser, podríem identificar i eliminar les cèl·lules canceroses de manera selectiva, amb poc o cap dany col·lateral.



No comments: