Monday, October 5, 2015

leukerbad (loèche-les-bains)

Cap de setmana a Leukerbad (conegut en francès, la llengua dels seus primers pobladors, com Loèche-les-Bains) amb la idea de passar el dissabte a un dels centres termals més coneguts dels Alps.
Hi han altres centres termals a la vila, però nosaltres vam estar a l'antic Burgerbad, que ha canviat de nom i ara s'anomena Leukerbad Therme. I pel que fa al menjar, la veritat és que vam sopar força bé al Steak House del complexe Choucas. Però molt millor al Walliserkanne-La Croix-Fédérale, on un dels grups que participava al 19ème Weekend de la musique folklorique (musica tradicional alpina i cants de yodel arreu), li va donar una touche molt especial a un sopar que ja ho era.

Deixant de banda els camins de randonnée i els telefèrics que surten del poble, una de les coses que m'han sorprès són les fonts d'aigua calenta que pots trobar passejant pel poble. També els colors de la tardor que ens van rebre divendres al vespre i, després de la pluja del dissabte al vespre, els cims nevats que ens van acomiadar diumenge. 

2 comments:

Israel Hands said...

Vaja lloc més guapo Batty.Celebro que l´entorn us acompanyés duarant aquests dies,càntics de yodel inclosos (esperem en candeletes que un dia d´aquests ens facis una demostració.De tota manera vull imaginar que la visita a un lloc amb centres termals no deu ser cosa de l´edat,no?

Roy Batty said...

El que passa és que tu tens una visió de les termes pròpia de l'època de Hercule Poirot, com si diguéssim. Vull dir que, tot i que hi ha gent que té una edat -entre la que m'he de comptar jo mateix- les termes també estan plenes de jovent. I d'aquí uns dies, quan comenci la temporada d'esquí, res de més normal que passar el dia esquiant i la tarda i el vespre -fins i tot la nit!- a les termes.