Friday, July 15, 2016

journalism and memory loss



Els californians de The Watchers han caigut en el parany de no contrastar una noticia recuperada d'un medi a priori fiable. I han presentat les nevades d'aquesta setmana a Suïssa amb aquest comentari: "És molt rar veure la neu per sota de 2'000 m en aquesta època de l'any", recuperat d'un article publicat a SwissInfo. Si haguessin buscat a Google, haurien vist aquest vídeo publicat per EuroNews el Juliol del 2009.

No soc dels que creuen que alguns ecologistes militants de la causa i alguns periodistes sensacionalistes actuen de mala fe, enganyant aquells que creuen en ells. Però estic convençut de que, com deia Balzac,  L’enfer est pavé de bonnes intentions (Honoré de Balzac: La Femme de trente ans, Paris, 1832). Tot i que, per trobar-se al país on es troben, he de dir que els periodistes de  SwissInfo m'han fet molt difícil comprendre que s'hagin oblidat de com funciona el clima del país on viuen.  

Just per acabar, deixeu-me recuperar la noticia tal i com va ser publicada al 24 Heures i afegir que el fenomen d'enguany s'explica per la presència d'una gota freda en altitud que, després de travessar el nostre país, deixarà pas a les temperatures normals de l'estiu.

No comments: