Sunday, July 10, 2016

the wonder years - brian cooper's funeral



El passat 4 de Juliol als USA festejaven l'Independence Day.  I com cada any, aquesta data me recorda una de les millors sèries de TV que mai he vist:  The Wonder Years (ABC 1988-1993 - youtube, wiki). Una sèrie amb un argument d'una humanitat total, en un context històric narrat de manera brillant, i amb un episodi final d'una emotivitat brutal: una lliçó magistral sobre la vida.


I en això estava quan, dos dies després, es va publicar l'Informe Chilcot sobre la Guerra d'Iraq i va recordar-me una seqüència brutal d'un altre dels millors episodis de la sèrie: el funeral de Brian Cooper, el germà de Winnie, mort al Vietnam.



La imatge sempre impactant de la immensitat dels cementiris militars americans i de totes les vides que es van truncar i reposen en ells. La banda de so amb un tema brutal de Buffalo Springfield: For What Its Worth (youtube, wiki).
I finalment, les paraules del sacerdot:
  • MINISTER: We live in confusing times, times of change and of disagreement. There are those who will say that Brian Cooper was a man who died defending his country and there are those who will say that he was a child who died in vain!
  • NARRATOR: Brian Cooper was the first person I ever knew who wasn't old that died. I guess we all had that moment when we realized that someone who was basically a kid can cease to exist and were never the same after that ...
Just per acabar en un registre diferent, estic segur que si li dones un cop d'ull a aquesta escena recordaràs un actor que, més tard, es va fer molt famós en una altra coneguda sèrie de TV de la NBC.

Potser també valgui la pena donar un cop d'ull a aquest episodi d'una altra sèrie de la NBC que no va acabar de funcionar: Working (youtube, wiki). O aquesta entrevista de la Fox en la que Fred Savage, amb l'egocentrisme propi de la gent de l'espectacle, a penes deixa parlar a Danica McKellar. De totes maneres no importa gaire, perquè tot el que ella podria haver dit ja ho va fer a un munt de films i de sèries de TV, però sobretot al teorema matemàtic del que és coautor i als seus llibres de divulgació de les matemàtiques. Clar que, també podria haver-se estalviat l'aparició en algun clip musical ... però no és res d'altre que una opinió molt personal.

No comments: