Wednesday, November 2, 2016

l'aide suisse aux montagnards



Avui m'agradaria parlar-te d'una organització molt interessant: l'aide suisse aux montagnards, dedicada a donar suport als projectes sostenibles destinats a millorar la qualitat de vida de la població de muntanya.

Com a part de les seves activitats l'aide suisse aux montagnards compta amb la iniciativa personal dels habitants de la muntanya. Proporciona un suport financer substancial, tant en les fases de disseny com en la implementació dels projectes, sense perdre de vista els seu objectiu principal: ajudar a la gent a la muntanya perquè se'n surtin per si mateixos.

Et passo dos vídeos que il·lustren l'acció d'aquesta organització. El primer (veure a dalt) correspon a una vella emissió de la RTS del 29.01.2012: Aide Suisse aux Montagnards i ens presenta l'ajuda de l'organització a una família amb cinc fills que ha aconseguit conservar una explotació agrícola situada a 2071 m gràcies a l'agroturisme. El segon vídeo (veure a baix) l'han penjat enguany al canal youtube de l'organització i ens parla d'un poblet on es va jubilar la propietària de la seva única botiga i que, gràcies a la creació d'una cooperativa amb les contribucions dels habitants i l'ajut de l'aide suisse aux montagnards, l'han aconseguit mantenir oberta.

Com pots veure en aquestes imatges, la Suïssa internacional de Genève, de la banca i les assegurances de Zürich i Winterthur, de la industria farmacèutica de Basel o de la industria de punta de la plana queden molt lluny avall a la plana ...


No comments: