Saturday, May 13, 2017

Lausanne (Port d'Ouchy) - 09.03.2016

Une publication partagée par David Guasch (@david.guasch) le

Al llarg d'aquesta setmana he estat fent proves amb algunes de les aplicacions gratuïtes que permeten compartir imatges i vídeos a la xarxa. A la imatge que tens al damunt pots trobar el meu primer test a un compte que he obert recentment a Instagram. Pots trobar-ne altres que he anat pujant recentment en aquests enllaços als comptes que vaig obrir a 500px o a Yandex.

Després d'haver passat uns dies fent proves amb diverses distribucions Linux, m'he decidit a no marxar d'Ubuntu. I és en aquest sistema operatiu que edito les imatges abans de pujar-les a la xarxa, bàsicament amb dues aplicacions del món del lliure: GIMP i Digikam.

Just per aclarir, per editar les imatges vull dir que hi ha imatges que es veuen bé a la pantalla del smartphone, però que perden molt quan les passes a l'ordinador o a la TV.
  • Cas que les imatges no es vegin bé a cap altre lloc que el telèfon, miro de veure si es poden millorar amb les aplicacions de què et parlava i, si no és el cas, passen directament a la paperera. 
  • Altrament, després de veure que els editors d'aplicacions fan el que volen amb els comentaris que puguis afegir a les imatges, també miro d'encapsular qualsevol tipus d'informació al si de la imatge, a fi que les conservi enllà on pugui copiar-la i no dependre del que facin els editors. 
  • Finalment, aquelles imatges que m'agraden més passen per un procès de compressió, amb pèrdua mínima de qualitat, per a ser utilitzades com a wallpapers (fons de pantalla) sense que es mengin la memòria de l'ordinador.
Actualment estic fent proves per decidir quin és el procés que vull seguir per l'edició de les imatges i quines són les aplicacions que faré servir per dur-lo a terme. Tot i que es tracta d'un procés iteratiu, quan tingui les coses clares el documentaré i crearé un enllaç per a tots aquells a qui els pugui servir com idea, o que desitgin transmetre'm els seus consells. Entre tant, aniré fent neteja i no conservant res d'altre que allò que val la pena de ser conservat.

No comments: