Sunday, August 5, 2018

boxcar willie - hobo heaven

onemediamusic: Boxcar Willie - Hobo Heaven, Youtube, 10.03.2015

Pots ser orfe i haver-te criat a casa dels teus avis, a un barri obrer irlandès de Massachusetts, en un ambient de lluita sindical, i més tard tocar en bandes de punk cèltic i crear una fundació destinada a la investigació contra el càncer, el suport dels veterans de guerra o de les associacions d'ajuda als drogaddictes de l'alcohol o de drogues més dures. Si et dius Ken Casey i toques als Dropkick Murphys tothom ho entendrà.

O també, pots haver-te passat des del 1949 fins al 1976 a les forces aèries dels USA i, un bon dia, decidir deixar la teva carrera militar. Després de passar de ser una mena de consciència de la cultura popular pop nord-americana, convertir-te en una estrella de la música country en una de les seves versions més punk: el Hobo que, per aquells que no coneguin l'expressió, és aquella que s'utilitza als USA per identificar als vagabunds que es traslladen de ciutat en ciutat, sovint amagats als vagons dels trens de mercaderies, i que viuen de treballs manuals temporals. Si et dius Boxcar Willie tothom ho entendrà.

Però cas que tinguis un santuari dedicat a grans monstres de la música country amb outlaws com Johnny Cash, Willie Nelson, Merle Haggard, Kris Kristofferson o altres monstres com Emmilou Harris, ... t'he de dir que seré jo qui no entendrà que no tinguis també a Boxcar Willie en aquest panteó. Si el problema és que no havies escoltat res d'ell abans et passo aquest vídeo perquè t'agafin ganes d'escoltar molts altres (per exemple al canal que li han dedicat a Youtube: officialboxcarwillie) i ficar aquest monstre del Country, de l'humor i del bon rollo, al lloc que es mereix.

No comments: