Wednesday, August 8, 2018

produir electricitat a la terrassa

legende video  

Els equips de Mobasolar (1) van partir d'una simple observació: en general, una taula de jardí s'utilitza només un 5% durant l'any. Llavors, per què no aprofitar la resta del temps per produir la teva pròpia electricitat? A l'aire lliure durant tot l'any, aquesta taula solar de nova generació pot optimitzar significativament una taula de jardí "clàssica" (2).

Segons la publicitat d'aquest producte, sabent que una llar consumeix una mitjana de 3.000 kWh/any, aquesta taula pot produir 250 kWh/any (l'equivalent al consum d'un congelador) (3) i reduir la factura elèctrica en gairebé un 10%. Com "argument comercial definitiu" els comercials afegeixen que la taula disposa de 2 ports USB i d'un endoll convencional que permeten recarregar el telèfon, la tablet o endollar una barbacoa elèctrica.

A manca d'altres arguments tècnics i davant del risc de rostir el teu telèfon i/o menjar-te la carn crua, jo et proposaria d'esperar a veure si la taula es ven, fer veure que ets deixes impressionar pels primers coneguts que la comprin, i esperar que baixin els preus abans de decidir si val la pena comprar aquest enginy.

Ara bé, si et menja la passió per comprar aparells que funcionen amb energia solar, et proposo passar-te abans per una botiga francesa que trobo senzillament genial: myshop@solaire (4).


  1. Mobasolar: Home Page
  2. Autoconsommation : la table de jardin photovoltaïque MOBASOL T, Enerzine, Abril 2018
  3. Table de jardin photovoltaïque | Mobasol T, Batiproduits, 2018
  4. MyShop@Solaire: Home Page

No comments: