Friday, August 17, 2018

spencer cathcart - the lie we live (2015)

Freshtastical: The Lie We Live, Youtube, 13.03.2017
Introducció

Molts hem hagut de treballar amb gent que té una gran passió per la retenció d'informació: en general gent deshonesta, amb una gran passió per manipular als altres i un preocupant complex d'inferioritat. La mateixa gent que pren el temps de copiar un llarg article d'un diari, per enviar-te'l per whatsapp, a fi que no sàpigues d'on ha sortit i ells el puguin associar a l'autor que els hi vingui de gust.

Es també la mateixa gent que retreballa un excel·lent vídeo amb en Pep Guardiola en un homenatge a Salvador Puig Antich. Però t'amaga que és un vídeo publicat el 2 de març del 2014 (pel 40è aniversari de la seva execució!), que el va realitzar en Lluís Danés, que en Pep Guardiola està llegint la darrera carta escrita per en Puig Antich i que el vídeo fa part d'una altra sèrie de vídeos excel·lents: Memory Keepers. I el pitjor de tot és que, cada cop que veus aquest vídeo al teu ordinador o al teu smartphone, és una visita de menys per la promoció de l'autor i de la seva obra a Youtube (Salvador Puig Antich (Memory Keepers, Lluís Danés).

Aquestes persones juguen amb el fet que, malgrat que detestis la forma en què ho has rebut, t'agrada tant el contingut que l'acabes fent córrer. Jo he caigut de quatre potes moltes vegades. I sóc conscient què, si no tinc el temps en les hores que vénen de trobar l'original, acabaré enviant quelcom que no hauria d'enviar.

The Lie We Live (2015)

Tot aquest rollo per dir-te que el passat 02.03.2018 un amic va passar-me la versió en espanyol d'aquest vídeo, publicat el Gener del 2015, i que et recomano moltíssim de veure: The Lie We Live (2015). El vídeo que em van passar per whatsapp estava doblat a l'espanyol i no hi havia la més mínima referència al nom del seu autor: Spencer Cathcart (a.k.a. Freshtastical, home page, youtube, facebook, tweeter, blog, ...).

A la llegenda del vídeo a Youtube, Spencer demana no traduir i tornar a penjar el vídeo en altres llengües car, si punxes el botó d'opció dels subtítols, veuràs que s'ha pres la molèstia de traduir-lo en 40 llengües. Tot i que a la mateixa llegenda pots comprovar un munt de gent que no ha fet gaire cas de la demanda de l'autor, si a la versió en espanyol peninsular que em van passar per whatsapp no es mencionava ni el nom de l'autor ni el títol original del vídeo, almenys sí que ho van fer a la versió en espanyol llatí que pots trobar en aquest enllaç.

Finalment dir que, després d'haver rebut més de 26 milions de visites, Youtube va retirar el vídeo de Spencer a causa d'una querella d'una companyia pels drets d'autor d'un tema musical utilitzat com a música de fons. Spencer va traure el tema musical del vídeo i fa 11 mesos el va tornar a publicar afegint més de 6 milions de visites a les mencionades anteriorment.

Espero que el vídeo t'agradi tant com va agradar-me a mi. I que com Spencer diu dels seus vídeos:  n'hi ha de còmics i n'hi ha de seriosos, ... però dels uns i dels altres, espero que captis el missatge que transmeten. I jo també desitjo que captis el missatge que el vídeo transmet car, després de fer un petit tour per internet, tinc el sentiment que no ha estat el cas de la penya que parla d'aquest vídeo des de pàgines alienígenes, conspiracionistes, islamistes, etc.

No comments: