Wednesday, January 2, 2019

la sororitat - ¿qué hay de nuevo, viejo?

Una de les coses més curioses de fer-se vell és la descoberta de noves paraules que s'utilitzen per a definir vells conceptes. De vegades, el nou llenguatge per a iniciats s'acaba convertint en una olla de cols.

Un dels exemples del 2018 és el de la Sororitat (1) que, tot i no ser una nova paraula, sí que ho és el seu ús, i com ens informava La República el passat mes de desembre, va ser escollit com el neologisme de l’any 2018 (2).

Raquel Marcos ens presentava un article a eldiario.es el dia de nadal que imagino que volia donar força a aquesta nova paraula amb un exemple: Mi ex tiene nueva esposa y mi hijo adora a su nueva familia: de cómo pasé de la traición a la sororidad (3). Qualsevol que fos la idea de l'autora, a fe de déu que  l'enrenou que el seu article va generar entre els lectors no te cap 'desperdici'.

Si tens un moment, et proposo que primer et llegeixis l'article (fas una pausa) i després et llegeixes els comentaris. Com a mínim és força entretingut.


  1. Wikipedia: Sororidad
  2. Sororitat, escollit neologisme de l’any 2018, La República, 18.12.2018
  3. Raquel Marcos: Mi ex tiene nueva esposa y mi hijo adora a su nueva familia: de cómo pasé de la traición a la sororidad, eldiario.es, 25.12.2018

No comments: