Sunday, January 27, 2019

suisse - cryothérapie et plongée en eau froide

Cryothérapie et plongée en eau froide, RTS, 36,9°, 23.01.2019

El passat dimecres, l'emissió 36,9° de la RTS presentava un dossier sobre la crioteràpia que pots trobar al vídeo que obre aquest post.

Com ja et pots imaginar, aquesta teràpia no té res a veure amb aquesta coneguda imatge de Jack Nicholson a The Shining (1980), però no descarto que, quan hagis acabat de veure el vídeo d'aquesta emissió, et quedis amb aquesta sensació.

No puc negar-te que m'ha impressionat veure amb quin estat de forma ha deixat aquesta teràpia a una senyora de 70 anys amb greus problemes d'artrosi. I veure-la jugar amb una pilota, en hivern i a l'exterior, en roba interior i amb el seu coach en màniga curta, és tot un argument positiu que em tranquil·litza. Em tranquil·litza molt més que no la penya que surt al principi de l'emissió, banyant-se al llac a Ginebra i, després de repetir-nos com és de saludable fer-ho, veure'ls esmorzar amb la bufanda i l'anorac posats. Per no parlar de la parella que es banya a l'aigua gelada del Llac de Joux, en banyador però amb un barret de llana i guants. 

El cas és que aquesta teràpia sembla funcionar i que, veient a l'emissió aquells que la segueixen, m'ha passat el fred de cop.

No comments: