Tuesday, February 18, 2020

els aiguamolls del baix empordà

Les illes Medes des de La Gola del Ter, 14.10.2004

En octubre del 2004, aprofitant les vacances escolars de la tardor de la canalla i que baixàvem a BCN per anar a veure a la família, vam llogar un apartament durant una setmana a la platja de Pals, molt a prop de la platja de l'Illa Roja (1) que, com vam descobrir en sortir al balcó poc després de la nostra arribada, era una platja nudista.

Una de les coses que em va agradar més d'aquell lloc és que podies seguir la platja en direcció nord fins a arribar a la Gola del Ter i, des d'enllà, gaudir de la vista de les illes Medes a l'est i, pujant a una duna, gaudir de la vista del Montgrí al nord i dels camps d'arròs a l'oest (2). Com els nens eren petits, 9 i 4 anys, i ja apuntaven maneres en el sentit de què caminar no seria mai la més gran de les seves passions, vam haver d'agafar el carro per fer el mateix.

Deixant de banda que el cabal d'aigua amb el que el riu arriba a la Gola del Ter, era (i m'imagino que segueix sent) força decebedor, no trobo paraules per a descriure la bellesa del paisatge: les platges, les illes, les dunes, els canyissars, els camps d'arròs, ... Espero que ja hi hagis estat i ja ho hagis vist, perquè si no és el cas, et diré que no has de trigar a veure-ho!

Doncs res, que tots aquests records em van passar pel cap quan vaig veure per casualitat un clip d'un nou treball de Blaumut que, justament, està rodat als camps d'arròs de la plana de Pals.

Sobre la lletra del tema, la coreografia o els filtres utilitzats per a la realització del vídeo et pregaria que no em tinguessis per responsable. A partir d'aquí, lo dels gustos i els colors.

Et deixo veure el vídeo i et desitjo que tinguis un molt bon dia.

Blaumut Oficial: Blaumut - De veritat #0001, Youtube, 10.01.2020
Aconsellat veure el vídeo en alta definició al teu ordinador!
  1. Punxa la icona Youtube per obrir aquesta pàgina
  2. Ara punxa l'engranatge i selecciona la qualitat (1080p està força bé)
  3. Punxa el quadrat que tens més a la dreta per veure el vídeo en full screen,

  1. Platja Illa Roja, timeout.cat, 13.06.2013
  2. Google Maps: la costa des de l'Estartit fins a la platja de Pals

No comments: