Thursday, April 2, 2020

diana fankhauser: la lutte des femmes

diana fankhauser: la lutte des femmes

L'agost del 2016 et parlava de la Fête fédérale de lutte suisse et des jeux alpestres (1) i d'un esport que al nostre país atreu molta més gent que el futbol: La lutte suisse ou Schwingen (2). Un esport del qual et deia que adorava el bon rollo que hi ha tant entre els atletes com entre el públic.

Avui m'agradaria compartir amb tu un documental encisador d'una emissió que adoro: Passe-moi les jumelles (3), que la RTS va emetre el passat 27 de març: Lutteuse. Un documental sobre Diana Fankhauser, el Schwingen i altres aspectes del nostre país que no sempre són coneguts a l'estranger

La història de Diana Fankhauser, una jove que ha seguit una tradició familiar iniciada per la seva mare i dues tietes, i s'ha convertit en una apassionada lluitadora de Schwingen. Amb 23 anys, Diana es desplaça pel país i s’entrena incansablement per progressar en un esport on les nocions de respecte i la tradició són essencials.


  1. Fête fédérale de lutte suisse et des jeux alpestres, publicat en aquest blog el 28.08.2016 (recomanat veure'l amb el navegador del teu ordenador)
  2. Wikipedia: Schwingen [en] [fr] [es] [ca]
  3. Passe-moi les jumelles, RTS Radio Télevision Suisse

No comments: