Tuesday, April 7, 2020

energia solar - aplicacions pràctiques

Modèle à suivre: un parking recouvert d’une installation solaire, ABB Automatisation Industrielle 4|2019

Avui m'agradaria presentar-te una instal·lació fotovoltaica amb una superfície equivalent a 1,3 camps de futbol que una gran cadena de distribució suïssa ha instal.lat a un dels seus centres comercials del cantó de Vaud.

Segons les estimacions, aquesta instal·lació produirà 1,8 milions de KWh d'electricitat a l'any. Durant els horaris d’obertura del centre comercial, la producció es destinarà a alimentar les 22 botigues i espais de restauració, a l'enllumenat i la climatització de l'edifici (refrigeració / calefacció/ ventilació),  les càmeres frigorífiques, etc. Quan el centre estigui tancat, diumenges i festius, la major part d'aquesta producció s’injectarà a la xarxa elèctrica.

Com pots veure a la imatge un altre dels punts forts d'aquesta instal·lació és que està pensada perquè els clients l'utilitzin per protegir els seus vehicles mentre fan les seves compres: del sol en estiu, però també de la pluja o la neu en hivern.

Des del punt de vista tècnic, una de les característiques més interessants d'aquesta instal·lació és el fet d'estar equipada d'un inversor central únic a Suïssa, basat en un sistema existent de 2 MW dissenyat per a classes de potència més elevades.
Els mòduls fotovoltaics produeixen electricitat amb corrent directe. Tanmateix, com la nostra xarxa funciona amb corrent altern, la instal·lació necessita un inversor per dur a terme la transformació.
En dies assolellats, és possible assolir una producció màxima d'1,6 MW. L'inversor central s'ocupa de transformar el corrent directe en altern i d'enviar-lo a un transformador que connecta la instal·lació a la xarxa de mitja tensió.
En instal·lacions fotovoltaiques més petites, sovint s’utilitzen múltiples inversors en sèrie, en lloc d’un gran inversor central.  Hom va considerar què, per aquest tipus d'instal·lació, un inversor central era molt més avantatjós, més eficient i més robust. Per exemple, representa un important estalvi de temps durant el manteniment.
Ja en un altre terreny, afegir que si vols més informació sobre el finançament del cost de la construcció i del manteniment d'aquest tipus d'instal·lació, del preu de l'electricitat injectada a la xarxa, un xic més d'informació tècnica sobre el control centralitzat d'aquest nou model d'inversor. etc. pots trobar més informació a l'edició del 4at trimestre del 2019 del magazín d'ABB
Modèle à suivre: un parking recouvert d’une installation solaire, ABB Automatisation Industrielle 4|2019

No comments: