Wednesday, April 22, 2020

la doctora shi zhengli



Avui m'agradaria compartir amb un tu un article que vaig trobar ahir a la secció de Ciència i Tecnologia d'una publicació israeliana en espanyol: Noticias de Israel.

Es tracta d'un article que ens presenta l'enrenou que s'ha organitzat al voltant de la doctora Shi Zhengli (1), viròloga xinesa de reputació internacional i directora del Center for Emerging Infectious Diseases al Wuhan Institute of Virology (WIV).

Una reputació internacional que es va guanyar, entre molts altres treballs, per haver descobert en 2017 que el coronavirus SARS es va originar probablement en una població de ratpenats a la província de Yunnan, Xina. I més tard, el 2019-2020 pel seu protagonisme mediàtic durant la pandèmia actual del coronavirus.

Però mentre hi ha qui ha fet una obsessió de culpabilitzar a la doctora, hi ha ciutadans a Wuhan que han identificat altres responsables.

El cas és que mentre hom segueix buscant culpables, el virus va fent, gràcies. I si a Europa i als USA encara estem a la primera vaga de la pandèmia, a Àsia ja han començat amb la segona vaga.


Wikipedia: Shi Zhengli [en] [fr] [es] [ca]

No comments: