Friday, April 24, 2020

kaz hawkins - la força del blues

Kaz Hawkins and Her Band O' Men - Because You Love Me, Youtube, 26.06.2015

Si fa uns dies compartia un vídeo de Renaud sobre Irlanda del Nord (1), avui m'agradaria parlar-te d'una cantant de blues nascuda a Belfast de la que potser ja has sentit algun tema: Kaz Hawkins (2). El fet és que, malgrat haver viscut a Espanya i actualment a França, no hi ha cap traça d'ella a les versions de Wikipedia en català, espanyol o en francès.

Imagino que, ni el seu físic ni la seva història personal, però tampoc el seu lloc de naixement ni el color de la seva pell, no han cridat l'interès mediàtic dels crítics de blues.

Sobre la seva història personal, dir que és dura, dura, dura. I que una part d'aquesta història va passar a no sé on d'Espanya. En cas que estiguis interessat a saber-ne més pots començar per donar un cop d'ull a Youtube, a l'emotiu text de presentació del vídeo: Surviving, continuar per Wikipedia (cf. 2) i acabar buscant a Google.

Avui però m'agradaria compartir amb tu el tema amb el que he obert aquest post: Because You Love Me (3). Un tema escrit per dos vells cantautors de Country: Kostas i John Scott Sherrill que va acabar sent interpretat per Jo Dee Messina.

Crec que val la pena veure el vídeo de la versió original en aquest enllaç: Jo Dee Messina - Because You Love Me (Official Music Video) si més no just per comparar-la amb la versió de Kaz Hawkins, plena d'una força i d'un sentiment que no he reeixit a trobar en l'original.

Que tinguis un bon dia!

Kaz Hawkins - Lipstick and Cocaine, Youtube, 18.09.2017


  1. Renaud - La ballade Nord-Irlandaise, publicat en aquest blog el 21.04.2020
  2. Kaz Hawkins: Home page. Youtube. Twitter. Facebook. Instagram. Wikipedia:  [en] [fr] [es] [ca]
  3. Wikipedia: Because You Love Me [en]

No comments: