Friday, July 31, 2020

remembering tony sly

No Use For A Name - Dumb Reminders (Official Video), Youtube, 08.03.2012

Avui fa vuit anys que Tony Sly (1) va morir mentre dormia. Tenia 41 anys i era el cantant, compositor i guitarra d'una banda californiana de la qual potser has sentit alguna cosa: No Use For A Name (2). Creada en 1987, el so de la banda va evolucionar considerablement al llarg de la seva carrera. Començant com una banda de punk hardcore (3), sota la influència d'altres bandes de Califòrnia (4) va passar per una etapa amb un so amb metàl·lic molt més dur, fins a arribar a un punk melòdic molt més comercial a mesura que passaven els anys.

En tot cas, el que no van perdre mai va ser la capacitat d'auto-derisió. És per això que, en resposta a la decepció que havia provocat la seva evolució musical entre els seus seguidors de la primera hora, van traure en 2002 el tema amb el que he obert aquest article:: Dumb Reminders (5).

Qualsevol que fos la idea que tinguessin de la banda i del seu líder alguns d'aquells seus seguidors de la primera hora, no era la mateixa que tenien a NOFX (6), una altra banda californiana que, tot i guardar un estil més proper al dels inicis de No Use For A Name, va publicar un tema d'homenatge a Tony Sly que sóc incapaç de sentir sense emocionar-me.

NOFX - I'm So Sorry Tony, Youtube, 09.10.2016


  1. Wikipedia: Tony Sly [en] [fr] [es] [ca]
  2. Wikipedia:  No Use For A Name [en] [fr] [es] [ca]
  3. Wikipedia: Hardcore [en] [fr] [es] [ca]
  4. Wikipedia: Punk rock in California
  5. Wikipedia: Hard Rock Bottom, Sixth studio album by punk rock band No Use for a Name, released on June 16, 2002.
  6. Wikipedia: NOFX [en] [fr] [es] [ca]

No comments: