Sunday, February 21, 2021

cork's english market

Le ventre de Cork, Le marché anglais, ARTE Découverte, Youtube, 07.02.2021

El passat 3 de febrer Arte TV emetia un documental de Stefano Tealdi (1): Le ventre de Cork. Le marché anglais (2020) que estarà disponible al site Web de l'emissora fins el 04.04.2021 (2)
Quan es va fundar el 1788, el mercat anglès a Cork (Irlanda) estava reservat estrictament a la comunitat anglesa, cosa que ja no és així en l'actualitat. L’ingredient bàsic de qualsevol menjar irlandès és la patata, que està ben representada a les parades. També el pa, del qual hi ha gairebé un centenar de tipus diferents, començant pel tradicional Irish Soda Bread.
Aquest documental segurament portarà a algú d'entre nosaltres el record del temps en què aquest mercat feia part del seu quotidià. Als seus amics, ens recordarà les seves narracions i les imatges que ens va enviar. I a tots els que el veiem, ens permetrà aprendre quatre coses sobre una de les ciutats d'Irlanda de la que es parla més aviat poc a les nostres contrades.

El documental de Stefano Tealdi s'inscriu en una sèrie altament recomanada que porta per nom Food Markets: In the Belly of the City (2013– ) (3).

A la mateixa sèrie també pots trobar aquest altre documental: Le ventre de Valence. Le marché central (2020). Tot i que la sèrie es va obrir amb un reportatge sobre el Mercat de la Boqueria, a Barcelona, no he reeixit a trobar l'enllaç.

Le ventre de Valence, Le marché central, Arte Découverte, Youtube, 04.02.2021


  1. Stefano Tealdi: IMdB 
  2. Stefano Tealdi: Cork: Der English Market (2020), Arte TV, 2020 
  3. Food Markets: In the Belly of the City (2013– ): IMdB 
  4. Stefano Tealdi: Valencia: Der Mercado Central, Arte TV, 2020

No comments: