Friday, February 26, 2021

hivern del 2010

Lausanne - Plaines-du-Loup (01.12.2010) by David Guasch


El passat cap de setmana vam gaudir d'una météo increïble. No es veia un núvol, les temperatures eren molt agradables, gairebé primaverals si estaves al sol ... Però el que ho feia tot encara més increïble és que, encara no feia una setmana, ens trobàvem sota la neu i amb temperatures que anaven dels -6°C als -9°C al barri on vivim.

El passat divendres a la tarda, vorejant la riba del llac Léman (punxa aquí), vaig pensar que potser seria una bona idea fer una recopilació de les imatges de les nevades amb què, aquest hivern, he estat donant la brasa a familiars i amics.

Va ser quan vaig obrir l'àlbum que vaig veure algunes de les fotografies que havia fet durant les nevades que van caure durant la tardor del 2010 (punxa aquí). Unes nevades que van ser un xic més fortes de les que havíem tingut durant l'hivern 2009-2010 i de les que havíem tingut durant l'hivern 2008-2009, quan ens vam instal·lar a l'apartament on encara vivim.



Ara deixa'm afegir un parell de coses. Lausanne gaudeix de la regulació tèrmica que li proporciona la seva proximitat a l'enorme massa d'aigua del llac Léman. Qualsevol que sigui el gruix de neu que vegis a les imatges, aquest era molt més important a mesura que hom s'allunyava del llac. Als amics de les comparacions, els recomano tornar a veure el vídeo que Boris Bron va fer sobre l'obertura del Coll del Grand-Saint-Bernard en maig del 2017. Més que res, perquè si les comparacions poden ser odioses, hem de procurar sempre que no siguin estúpides.

En segon lloc, la qualitat de les imatges deixa molt a desitjar. En part perquè algunes fotografies les vaig fer mentre nevava, algunes abans d'entrar a la feina (quan encara feia fosc) o després de plegar (quan el sol ja s'havia amagat). I per si això no fos suficient, com pots veure a la informació que resumeix l'EXIF de cadascuna de les fotografies, moltes les vaig fer amb un telèfon Sony Ericsson K750i i altres amb una Canon PowerShot SX100 IS que mai no em va acabar de convèncer.

No comments: