Saturday, February 22, 2014

dale gardner (1948-2014)

El 1992 vaig escollir aquesta imatge com a fons de pantalla de la estació Ultrix (venjador!) de la feina. Era el primer que veia cada matí quan l'engegava i ni me'n recordo de quants any va acompanyar-me. No sabria explicar-te el perquè d'aquesta fidelitat. La meva passió per l'espai? La primera retirada de satèl·lits espacials espatllats? Una planificació rigorosa que no impedeix un moment de humor? No perdre el sentit de l'humor sigui el que sigui el que estem fent i a qualsevol lloc que ho fem? Segurament que hi ha una mica de tot això, però també la bellesa de l'imatge en ella mateixa, clar.

En relació a l'imatge, realitzada el 1984 per Joe Allen (el pots veure a la visera), dir que el missatge que sostenia Dale Gardner era una conya relacionada amb una de les tasques de la missió STS-51A del Discovery: la recuperació de satèl·lits espatllats i el seu retorn a la terra per la seva reparació o retirada de servei.

Dale Gardner ens va deixar el passat dimecres 19 de Febrer, però aquesta imatge li permetrà de romandre per sempre entre nosaltres.

No comments: