Monday, February 24, 2014

onyx solar: un vídeo corporatiu molt interessant

english version, version française.

Als països desenvolupats, els edificis consumeixen el 40% de l'energia i el 70% de l'electricitat. Una producció elèctrica que es produeix lluny dels centres de consum i que perd un 15% durant el seu transport. Aquest vídeo, realitzat per una empresa espanyola: Onyx Solar, presenta una sèrie de propostes industrials basades en integració arquitectònica de la producció d'energia fotovoltaica in situ, al lloc on es consumeix.

I a fi d'avaluar prospectivament les possibilitats de reeixir d'aquest tipus de proposta, et suggereixo de comparar el seu contingut amb aquestes dades:
El 1966 el govern de Corea del Sud va intentar controlar el creixement de Seül al primer Pla Urbà Bàsic de Seül. La realitat actual és que més de 25 milions d'habitants viuen a l'àrea metropolitana de la capital, on s'acumula el 50% de la població del país.

La urbanització de la Xina continuarà desenvolupant-se als principals centres on es concentren les ofertes de treball. Actualment, el 15% de la població viu a tres principals regions urbanes: Yangtze River Delta, Pearl River Delta i el Greater Beijing.
Menys espectacular, però més proper, prenent dades del World Bank podem veure que l'estat espanyol té un percentatge de població urbana del 78%, pel damunt dels d'Alemanya (74%) o Suïssa (74%), però inferior al del Regne Unit (80%), Països Baixos (84%) o França (86%).
 A la vista de l'evolució demogràfica d'Europa (aquesta taula podria explicar-te el vot suís del passat 09.02.2014), tant els fenòmens migratoris les migracions com el natural establiment dels migrants als centres urbans, poden fer pujar a l'alça aquestes dades.

No comments: