Tuesday, October 7, 2014

plastic on the bier?

Grist se'ns despertava el passat 10.09.2014 amb una noticia que ja havia estat desmentida des de principis de mes de Juny (1): Beer: a magical mixture of hops, barley, and tiny pieces of plastic  i ens parlava d'un estudi  que havia trobat fins a 79 partícules de fibra de plàstic per litre en conegudes marques de cervesa de la RFA: Jever, Paulaner-Weissbier, Warsteiner, Krombacher o Veltins.

Tot i que la Technische Universität München (TUM) i altres instituts independents no van trobar cap traça de plàstic analitzant els mateixos productes, la veritat és que hi ha un cert consens de que les depuradores no arriben a filtrar les micro partícules de plàstic que provenen de productes com el xampú o el dentífric, i acaben a la xarxa d'aigua potable. Tot i que s'afirma que no comporten cap perill per la salut, encara no hi han estudis seriosos sobre el tema.

Tornant a Grist ... Just per curiositat et recomano la lectura de l'article: What’s the greenest way to get drunk? Is beer or hard cider most environmentally friendly? (trad. Quina és la manera més ecològica d'emborratxar-se? Quina de les dues begudes és més respectuosa del medi ambient: la cervesa o la sidra dura?). Ooops!

(1) Des bières avec un petit arrière-goût de plastique, 20 minutes ch-fr, 04.06.2014

No comments: