Thursday, October 16, 2014

spss error 2072

Com altres companys de promoció, vaig passar un munt d'hores als VAX de la Universitat treballant amb SPSS, un paquet de programes d'estadística que encara s'utilitza en l'ensenyament universitari.  Recordo que, fa molts anys, van encarregar-me un POC a la feina per fer un test de la versió PC per la penya de comerç i trading, en una època en la que havies de passar-te un matí carregant discs de 3.5" al lector. 

IBM va comprar el producte en 2009 i, des de llavors, el programa ha baixat en preu i complexitat d'instal·lació. Ja fa temps que l'ofereixen com un shareware però, encara que hi hagin acords amb les universitats per oferir-lo gratuïtament als estudiants, segueix sent un programa comercial.

Cas que algú estigués interessat, vaig trobar per casualitat una versió Open Source a les pàgines de la penya de GNU. El producte es diu  PSPP i, com pots veure en aquest comparatiu, el pots instal·lar a Windows, MacOs i Linux. Jo no l'he provat, però si algú ho fa, li agrairia que deixés un comentari per compartir la seva experiència.

No comments: