Friday, October 10, 2014

record of CO2 emissions

The Global Carbon Project (1) preveu un augment de les emissions de CO2 d'un 2,5% en 2014, un 65% per sobre dels nivells de 1990, l'any de referència del Protocol de Kyoto. Xina, EUA, la UE i l'Índia representen en conjunt el 58% de les emissions que es troben al darrera del canvi climàtic.
  • Les emissions de CO2 estan causades principalment per la crema de combustibles fòssils, però també la producció de ciment (2) i la desforestació, que representa el 8% de les emissions de CO2.
  • Si les emissions de CO2 de la Xina van créixer un 4,2% el 2013, les dels USA van créixer un 2,9%, i les de l'Índia un 5,1%.
  • La UE ha reduït les seves emissions en un 1,8%, però segueix exportant 1/3 de les seves emissions a la Xina i altres països a través dels béns i serveis importats.
  • Les emissions de CO2 per capita de la Xina van superar les emissions a la UE per primera vegada el 2013. Actualment, les emissions de la Xina són més importants que la dels USA i la UE combinats. 16% per cent de les emissions de la Xina estan relacionades amb els béns i serveis que s'exporten arreu del món.
  • Per tenir una oportunitat del 66% de mantenir el canvi climàtic per sota dels 2°C, les emissions de CO2 haurien de romandre per sota d'un total de 3.200 milions de tones, però ja s'han utilitzat dos terços (2.000 milions de tones) d'aquesta quota.
Si la producció actual de petroli als US és de 15 milions de barrils/dia (3), les previsions per l'any vinent publicades el passat mes de setembre per la EIA (4) la rebaixen a 10.5 milions de barrils/dia. De totes maneres, les reserves gegantesques de petroli i gas natural que s'emmagatzemen a la conca d'esquits de Montney (5), a l'oest del Canada potser no ajudin a capgirar aquesta tendència. Més, si tenim en compte que el canvi climàtic no té el mateix impacte en un país com Canadà.

    No comments: