Thursday, February 5, 2015

old maps online

http://www.oldmapsonline.org

Potser sigui excessiu qualificar la pàgina oldmapsonline.org com un somni fet realitat, però no estaria gens lluny del que vaig pensar la primera vegada que la vaig veure. Senzillament, impressionant.

oldmapsonline.org és una porta d'entrada als mapes històrics de biblioteques d'arreu del món: punxa aquí per veure la llista de contribuïdors. No m'he quedat enganxat solament per la importància dels fons, sinó també per la simplicitat de la seva consulta. Un cop has obert l'enllaç oldmapsonline.org et desplaces amb la rata per un mapa, amb la roda selecciones l'escala i, a la finestra de la dreta, gràcies al sistema de recerca MapRank Search System vas veient passar tots els mapes històrics inventariats per la zona on et trobes. Punxes aquell que t'interessa més i ... heus ací que realitzes un viatge al passat sense traure els ulls de la pantalla del teu ordinador.

2 comments:

Israel Hands said...

Vaja,una recomanació excel.lent i curiosa.Realment el fons cartogràfic és impressionant i et permet adonar-te´n de com han canviat les coses arreu del mon.He de confessar que m´he estat una bona estona donant un cop d´ull als mapes que incloien el Delta de l´Ebre i,of course,les Salines per a veure com arribat a evolucionar aquesta porció de territori.Aquesta web és molt bona!

Roy Batty said...

Quan penso en totes les hores que he passat a biblioteques i cartoteques per no trobar ni un 5% del que avui puc trobar a Internet en un dia ... m'agafen unes ganes de tornar a tenir 20 anys per menjar-me el món ...

En fi, que sí, que és una adreça que val la pena de visitar. Gràcies per deixar un comentari i una forta encaixada, company!