Wednesday, February 18, 2015

some google tools

Avui m'agradaria presentar-te unes eines de Google que espero que trobis tant interessants com jo les he trobat.
Google Public Data Explorer. Et permet cercar dades públiques en bases de dades de tot el món: inclosos Eurostat, l’Institut Nacional d’Estadística, Idescat, Govern Basc, Departament d’Economia i Hisenda, OECD... Després de trobar el que busques, pots filtrar-ho entre les categories facilitades per generar gràfics personalitzats. Et proposo seguir un exemple impressionant:
  1. Introdueix Climate a la zona de recerca.
  2. Selecciona Datasets al menú de l'esquerra 
  3. Punxa CAIT 2.0 International Emissions
  4. Selecciona Greenhouse Gas Emissions i Emissions per Capita
  5. Al menú de l'esquerra selecciona Compare by Country i selecciona Spain i Switzerland.
  6. Selecciona el tipus de Gas a Greenhouse Gases i, més abaix, els Sectors de l'economia
Google Ngram Viewer . Et permet veure i comparar la freqüència amb que apareix una paraula (o cadenes de paraules) en més de 5 milions de llibres indexats a Google Books i publicats entre 1500 i 2013. Està disponible en anglès, francès, espanyol, alemany, xinès i rus. És una potent eina de recerca documental per a periodistes, historiadors, lingüistes, sociòlegs o simplement curiosos. Jo et proposo seleccionar com període 1800-2013 i com a recerca: global warming, greenhouse gas, glacier.

Google Correlate fa part de Google Trends. Es tracta d’un cercador de correlacions entre sèries de dades (proporcionades pel propi cercador o per l’usuari). Per exemple, si escolleixes Spain com país fiques el primer cognom de l'actual president del govern espanyol a Search Correlations, pots obtenir resultats sorprenents que pots visualitzar en un gràfic de correlació de la paraula seleccionada amb cadascuna de les paraules trobades dia per dia, des del 2003 fins a la data.

PageSpeed Insights, analitza una pàgina web i dona una sèrie de bons consells per accelerar la seva visualització des d'un ordinador o un telèfon mòbil. Et proposo d'entrar l'enllaç d'aquesta pàgina i punxar Analyze per veure quins son els consells que hauria de seguir per accelerar la visualització del meu blog.

I una llarga sèrie de diverses aplicacions entre les  que destacaria Google for Education o Think with Google: una pila d'eines que crec que comercials i publicitaris poden trobar força interessants.

No comments: