Sunday, February 8, 2015

WSL Institute for Snow and Avalanche Research SLF


No sé si has escoltat parlar del WSL Institute for Snow and Avalanche Research SLF de Davos. Són una referència mundial en la recerca associada a la física i la mecànica de la neu i els mecanismes que es troben darrera les allaus, la seva modelització, cartografia de zones de riscs, avaluació d'infraestructures anti-allaus, estudis al voltant del permafrost, etc. ...

Aquest coneixement es difon periòdicament en forma de cursos, software especialitzat, publicacions, newsfeeds, newsletters, etc ... que pots trobar a les seves pàgines. En aquest vídeo, pots trobar la darrera allau que van provocar el passat 03.02.2015 al centre de recerca de l'institut a la vall de la Sionne, Anzère (VS). I en aquesta adreça, pots trobar l'article que els van dedicar a Le Matin el passat 04.02.2015.


I aprofitant que aquest matí hem tingut una treva: la bise ha bufat amb menys força i hem tingut dret a unes hores de sol (al migdia s'ha tornat a cobrir i ha començat a nevar), et proposo de punxar aquestes imatges d'un episodi meteorològic que sembla que, poc a poc, anirem deixant enrere.


Le Matin: Limitez vos déplacements ce week-end, 06.02.2015,
Per veure més imatges, punxa a la Galérie photo!

No comments: