Friday, February 27, 2015

40 minuts diaris de pausa per veure el sol



Potser hagis escoltat parlar fa anys que, a Zurich, algunes grans multinacionals -entre elles Google-  tenen un espai dedicat perquè els seus empleats puguin fer una curta migdiada durant la pausa del migdia.


I que per aquelles empreses que no disposen d'aquests espais, els empleats poden trobar en ple centre vila uns locals coneguts com restpoints o ruheraum que, pel preu de 5 CHF, els permeten trobar un lloc on fer una migdiada en silenci.

Sense voler pecar de tenir dots de premonició, dilluns passat et parlava de la importància que se li dona en aquest país a poder prendre el sol per poder carregar el cos en Vitamina D. Doncs bé, si el 2013 el Tribunal Cantonal de Zurich va confirmar el dret de pauses suplementaries als empleats que treballen al subsol de l'estació central de ferrocarril, el passat dimecres el Tribunal Federal va acordar el dret a una pausa pagada de 20 minuts per cada mitja jornada de treball als empleats d'uns grans magatzems de Ginebra que, com en la majoria dels grans magatzems, no veuen la llum del dia durant el temps de treball.

Aquesta pausa compensatòria entrarà en vigor el proper dilluns per la centena de treballadors que treballen al subsol i des del 1er de Maig pels altres treballadors privats de la llum del dia. Només cal esperar que els dies grisos i freds (Ginebra no és la vila més assolellada del país en hivern) la penya no surti de la feina per tancar-se a un pub, que tot podria ser ...

No comments: