Sunday, March 6, 2016

a plastic ocean - official trailer



El passat 02.02.2016, l'organització Plastic Oceans va penjar al seu nou canal youtube el trailer del documental: A Plastic Ocean, que ens presenta l'extensió d'aquest problema de la ma de dos exploradors durant el seu periple de quatre anys de viatge arreu del món.



Més enllà de la denuncia del film, potser sigui bon moment per recordar aquelles velles solucions que es van presentar fa prop de tres anys i que vaig recollir en aquest blog: Plastic Ocean: The Midway Project (03.08.2013) i Even Mistakes can lead to Discoveries (25.10.2013). No he trobat el temps per buscar a la xarxa quina ha estat la sort d'aquelles propostes. Si algú el te i troba alguna cosa, li agrairia que'm deixi un comentari.

També cal dir que, més enllà de les solucions basades en la recollida del plàstic quan ja es troba al mar o en la seva costosa destrucció, hi han solucions molt més intel·ligents. Com en tantes altres coses, a la RFA semblen haver començat a donar el primer pas en la bona direcció. Així, segons una directiva aprovada per l'ajuntament de Hamburg, les càpsules de cafè, l'aigua embotellada, el paper, els plats d'un sol ús o els productes de neteja que contenen clor quedaran restringits i serà prohibit comprar-los amb els diners dels contribuents ( més informació a Carles Planas Bou. (2016): Hamburg diu adéu al plàstic. El Periódico, 15.02.2016).

No comments: