Tuesday, March 1, 2016

earth windmap: un mapa fascinant

earth.nullschool.net
Avui m'agradaria compartir amb tu un dels mapes més al·lucinants que mai he vist fins ara: l'earth windmap. Desenvolupat per Cameron Beccario, cartografia dinàmicament unes dades com el vent i les onades (actualitzades cada 3h), els corrents marins (actualitzats cada 5d), i la pressió i la temperatura del nivell mig del mar (actualitzades diàriament).

Si punxes en aquest enllaç: earth.nullschool.net, podràs veure un mapa que a la ICA Commission on Map Design (1) qualificaven de fascinant, amb controls senzills i intuïtius per la visualització d'una àmplia gamma de paràmetres que pots modificar de manera interactiva al menú: earth, abaix a l'esquerra, canviant l'altura de les capes de vent, el temps (per explorar les condicions històriques) i també el sistema de projecció.

Al Daily Mail (2) qualificaven el mapa de hipnòtic, i destacaven que utilitza com a fonts les dades del Global Forecast System dels satèl·lits de la NOAA per l'actualització de les dades del vent i de les onades cada tres hores i les del projecte OSCAR de l'Earth and Space Research, per actualitzar els les dadess superficials de l'oceà cada cinc dies. No deixis passar l'oportunitat de visitar l'enllaç d'aquesta publicació (2), val veritablement la pena per adonar-se del potencial del mapa.

De totes maneres, les millors informacions les trobaràs tant als enllaços que pots trobar al mateix mapa: about.html i a la pàgina facebook del projecte.

No puc sinó acabar aquesta entrada amb la conclusió de l'article de l'ICA: una obra d'art i una forta estètica construïdes sobre una cartografia sòlida.


  1. @Kennethfield. (2014): MapCarte 23/365: Earth Wind Map by Cameron Beccario,. ICA Commission on Map Design. 23.01.2014 
  2. Ellie Zolfagharifard. (2014): Hypnotic interactive globe reveals our planet's powerful sea currents in REALTIME. Daily Mail Online. 06.02.2014

No comments: