Wednesday, March 2, 2016

NEMO: free wi-fi NEuchâtel MObile

La república de Neuchâtel ofereix la primera connexió wi-fi gratuïta a nivell cantonal de Suïssa gràcies a una associació entre el cantó i empreses privades que permetrà establir una connexió a Internet gratuïta en un sistema de gestió centralitzat.

Es tracta d'una infraestructura comuna que connecta les antenes instal·lades en diferents punts del territori. Actualment, un codi rebut a través de SMS, renovable anualment, és suficient per connectar-se a les principals viles, llocs públics o edificis de l'administració de les ciutats de Neuchâtel, La Chaux-de-Fonds o la Val-de-Travers. 

Nemo és un projecte pioner a Suïssa, ja que és el resultat d'una associació publica-privada entre les ciutats de Neuchâtel i La Chaux-de-Fonds junt amb les empreses Video 2000 Viteos i Arcantel. El projecte està obert i ofereix a tots els municipis i empreses que ho desitgin la possibilitat d'unir-se i així estendre l'espai actual de wi-fi gratuït.

Gràcies a la gestió centralitzada de les infraestructures desplegades pels diversos actors, la xarxa actual no ha costat més que 135'000 CHF, que vindrà a ser també el cost d'explotació anual a repartir entre els seus diferents socis. "Les entitats que vulguin unir-se a la xarxa han de pagar el cost de la instal·lació de l'antena i la connexió a la xarxa corporativa. Després, la factura es redueix dràsticament". De fet, a la ciutat de Neuchâtel estimen que els costos serien quatre vegades més alts si haguéssin d'assumir en solitari el desplegament d'una instal·lació similar.


  1. Projet NEMO: Homepage
  2. Lucie Monnat (2016) Innovation: Neuchâtel s’offre le premier wi-fi gratuit à l’échelle cantonale. Tribune de Genève. 19.02.2016

No comments: