Friday, December 2, 2016

anàlisi del paisatge: google earth timelapse

earthengine.google.com/timelapse
Google Earth Timelapse et permet veure l'evolució de la Terra des de 1984 fins ara.

El projecte va començar en 2013, quan Google va treballar amb l'US Geological Survey (USGS), la NASA, i Time en la compilació d'imatges de satèl·lit de 1984 a 2012. Recentment Google ha actualitzat aquell primer banc d'imatges amb quatre anys addicionals d'imatges  i una visió més nítida de la Terra des de 1984 a 2016, amb el millorament de les imatges més antigues gràcies al Landsat Global Archive Consolidation Program, que permet veure els paisatges de la Terra lliures de núvols.

Pots trobar el resultat actual del projecte en aquesta adreça, escollir l'any que vols veure o veure el paisatge sota la forma d'una seqüència temporal. Si et desplaces a la zona que't proposo en l'imatge que il·lustra aquest article, podràs veure un senyor moreno que saluda al satèl·lit, però no el busquis l'any 1984 perquè corria per altres latituds.

2 comments:

Israel Hands said...

Salut i bon dia amic,torno a la càrrega!Be,gran tasca de google amb la cartografia i les imatges per satèlit.Una bona eina visual per adonar-te de com han canviat,sobre tot,els nuclis de població.També,com l´exemple que poses,el perfil del Delta de l´Ebre tot i que la seqüència de 18 anys potser sigui curta de temps per a poder observar grans canvis.En aquest sentit,potser és més impactant l´aplicació que ens ofereix l´icgc (ja saps,l´Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya)que combina les imatges per satèlit actuals amb les fotografies aèries dels vols de 1945-46 i 1956-57.Llàstima que només contempla l´àmbit de Catalunya.Suposo que ja coneixes aquesta eina,que es diu l´ull del temps .L´enllaç et portarà a al zona de les Salines on els canvis en la línia de costa de la Punta de la Banya o el desplaçament de la barra del Trabucador són ben visibles.La llàstima és que no se´m pot veure saludant als pilots americans que van realitzar aquells vols,doncs si al 1984 jo era en altres indrets...imagita´t al 1945!.

Roy Batty said...

I què podria dir jo, sinò mostrar la meva més profunda admiració per la feina feta per la gran família del 'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya'? Consti que lo de gran família no ho dic perquè conegui força bé dos subdirectors, que ho són per mèrits professionals. Sinò perquè, a més, tots dos tenen la meva adreça i ja saps com funcionen aquestes coses que mai no passen a Catalunya.

Canviant de tema i en resposta a la pregunta d'on podies estar en 1945 ... crec recordar que estaves amb uns americans al xalet de lo tio del bigoti, no?