Wednesday, December 28, 2016

beer from the sky


Devil’s Beef Tub, Moffat, Scotland
Un equip de 4 persones va recollir
500 l d'aigua dels núvols
El passat 1er. de Novembre, The Independent (1) ens parlava d'una nova cervesa: Sky.P.A., una India pale ale (2) produïda per una cerveseria d'Edimburg: Innis and Gunn (3), que presentava com a novetat que l'aigua amb la que estava fabricada havia estat obtinguda per un dispositiu en suspensió, equipat amb una turbina i un condensador que aspirava la humitat directament dels núvols abans de refredar-la i transformar-la en aigua.

Fog catchers boost water security
in the north of Chile

.
.
Com pots veure en aquest vídeo del 2015, l'obtenció d'aigua dels núvols per la fabricació de cervesa ja fa temps que es coneix al desert d'Atacama (4), a Xile. Els dispositius que permeten capturar la humitat de les espesses boires que travessen aquest desert es coneixen amb el nom de Atrapanieblas (5) i han donat el seu nom a una Scottish ales (6) i també a una Brown ale (7)  produïdes amb l'aigua obtinguda a la reserva ecològica Cerro Grande, a la Comunidad Agrícola de Peña Blanca (8) a la província del Limarí, dins de la regió de Coquimbo (9).



  1. HOOTON, Christopher: Sky.P.A: This IPA beer is made from cloud water, The Independent, 01.11.2016
  2. Wikipedia: India pale ale
  3. Wikipedia: Innis and Gunn
  4. Wikipedia: Desert d'Atacama
  5. Nuevo sistema de atrapaniebla, Mitsubishi Motors, 28.01.2015
  6. Wikipedia: Scottish ales // MEDINA, César: Conoce a Cervecería Atrapaniebla, productores de “la primera cerveza” en base a agua de niebla, El Observa Todo, 21.10.2013
  7. Wikipedia: Brown ale
  8. Cosecha de agua en Peña Blanca, Chile Sustentable, 24.02.2015
  9. Wikipedia: Región de Coquimbo

No comments: