Thursday, December 1, 2016

who owns the west?

Avui m'agradaria compartir amb tu aquest mapa: Federal Lands as a Percentage of Total State Land Area, que va ser publicat per primera vegada al 2008 en un article al Stanford Alumni per David M. Kennedy: Can the West Lead Us to a Better Place? i que la penya de bigThink va publicar per primera vegada el 16.06.2008 -i actualitzat el 03.02.2015-: Just How Much Land Does the Federal Government Own — and Why?

Com ja hauràs pogut comprovar, el mapa presenta, en vermell i de manera proporcional a la forma de cadascun dels estats, quin és el percentatge de la superfície en propietat de l'estat federal a cadascun dels estats de la Unió. Val la pena que't llegeixis l'article per veure com estan repartides aquestes propietats.

Personalment m'ha impressionat molt veure que gairebé el 30% de la superfície dels USA és propietat de l'estat federal. I m'ha impressionat més veure que l'estat federal és propietari del 45,30% de la superfície de Califòrnia, més que no veure que també ho és del 84,5% de la superfície de l'estat de Nevada.

Una part majoritària d'aquestes superfícies en propietat de l'estat federal estan assignades a tres departaments: Agricultura, Interior i Defensa.

Les propietats del Departament d'Agricultura es gestionen principalment a través d'una de les seves agències: The United States Forest Service (USFS), propietària d'una superfície equivalent a la de Turquia.

Les propietats del Departament d'Interior es gestionen principalment a través de tres agències governamentals:

  • The National Park Service (NPS), propietària d'una superfície equivalent a la de Noruega.
  • The Bureau of Land Management (BLM), propietària d'una superfície equivalent a la d'Egipte.
  • The Fish and Wildlife Service (FWS), propietària d'una superfície equivalent a la de la República Federal d'Alemanya.

Comparativament, les propietats del Departament de Defensa tenen una superfície equivalent a la de la República Txeca.