Tuesday, December 20, 2016

antarctic circumnavigation expedition

A les 16h00 d'avui el vaixell científic rus: Akademik Treshnikov, sortirà de Ciutat del Cap (Sud-Africa) amb un equipatge de 120 persones, entre elles uns seixanta científics de 18 països que estudiaran l'impacte del canvi climàtic en l'Oceà Antàrtic. Durant tres mesos, aquesta expedició farà el recorregut complet del continent antàrtic i visitarà una dotzena d'illes.

Es tracta del primer projecte del Swiss Polar Institute (SPI). Finançat per Frederik Paulsen, empresari i filantrop suec resident a Suïssa, que té en el seu haver una vasta experiència en l'exploració a l'Àrtic que, a més, també es troba darrera el finançament de la càtedra 'Ingvar Kamprad Chair of Extreme Environments' que es troba físicament a l'antena que l'EPFL té a Sion.

En un comunicat del Institut Federal de Tecnologia de Lausanne (EPFL), durant aquest viatge de tres mesos es duran a terme vint-i-dos projectes d'investigació per equips suïssos, però també britànics, francesos i australians, seleccionats per un panell d'experts internacionals, a una convocatòria organitzada per instituts polars de vuit països: Sud-àfrica, França, Austràlia, Nova Zelanda, Gran Bretanya, Noruega, Rússia i Suïssa. Els projectes seleccionats cobreixen àrees tan diverses com la glaciologia, climatologia, biologia i oceanografia. Els investigadors estudiaran, entre d'altres, la formació de les ones, la variació geogràfica de la producció de plàncton, l'intercanvi químic entre l'aire i l'aigua, la biodiversitat a les illes, la capacitat dels fons marins per emmagatzemar el CO2, la presència de la contaminació micro-plàstics i el seu impacte sobre la fauna.

El retorn del Akademik Treshnikov a Ciutat del Cap està programat pel proper 19 de març de 2017. Al setembre d'aquest any, un primer informe expedició serà presentat en un simposi internacional organitzat a Sion.


Pots seguir l'expedició des d'aquesta adreça:  spi-ace-expedition.ch i els comunicats de premsa, descriptius dels projectes científics, FAQ, imatges ... des d'aquesta: http://bit.ly/ACEexpedition. O des de Facebook, Twitter, ...



No comments: