Tuesday, December 13, 2016

the swiss air rescue: rega





Schweizerische Rettungsflugwacht (de)
Garde aérienne suisse de sauvetage (fr)
Avui m'agradaria compartir amb tu un parell de vídeos de la REGA, un servei de rescat aeri privat i sense ànim de lucre del que a casa en som membres. Creat el 1952, la REGA proporciona ajuda mèdica d'emergència a Suïssa i Liechtenstein, però també un servei de repatriació i de recomanacions mèdiques pels membres que han patit una emergència mèdica i han de seguir un tractament a l'estranger

Més enllà de les activitats mencionades, REGA també ajuda als agricultors alpins durant els mesos d'estiu, amb el rescat dels animals perduts en zones inaccessibles o amb la recuperació dels animals morts. 

La REGA és una fundació privada i sense ànim de lucre que no rep cap ajuda financera del govern. El centre d'operacions de la companyia es troba a l'aeroport de Zuric-Kloten i el cost dels seus servis és cobreix amb les quotes anuals dels contribuents privats (des del 2016: 3,2 milions de membres, gairebé el 40% de la població a Suïssa). Un aspecte inusual d'aquesta companyia és que els membres en perill poden demanar un helicòpter de rescat directament aa número de telèfon 1414. 

Tots els helicòpters de la REGA porten una tripulació de tres persones: un pilot, un metge d'urgències, i un paramèdic que també està capacitat per ajudar al pilot en la comunicació ràdio, la navegació i les operacions amb el torn: utilitzat per recuperar ferits en zones d'accés molt difícil. En algunes situacions, com ara l'evacuació de telefèrics o la recuperació d'escaladors ferits en una paret, la tripulació es completa amb un especialista entrenat pel Club Alpí Suís (150'000 membres enguany!). Tot i que la REGA és la més important, hi han altres companyies que també dediquen una part de les seves activitats a la recerca i rescat per helicòpter, com per exemple: Air Glaciers i Air Zermatt.


La Rega se dote de six nouveaux hélicoptères, Tribune de Genève, 09.12.2016

No comments: