Wednesday, October 23, 2019

tv series - happy valley

Happy Valley: Extended Trailer | Series 1, Youtube, 26.07.2017

Vaig escriure aquest article a principis del mes de setembre, sota la influència d'alguns articles que acabava de llegir i l'actualitat que emetien els telenotícies. És el segon d'una sèrie que vaig començar el passat 16.10.2019 amb l'article: TV Sèries: Broadchurch (1).

Avui m'agradaria compartir amb tu la que potser sigui una de les millors sèries de TV que mai no he vist: Happy Valley (2). El nom d'aquesta sèrie té una relació amb el nom que, a la policia, hom coneix l'àrea de Calder Valley, al West Yorkshire, al nord d'Anglaterra (3), amb una reputació lligada al tràfic i consum de drogues.

Personalment, l'argument policíac de la sèrie i la seva realització m'han semblat impecables. Tot com el tractament de la psique de tots els seus personatges.

Si al primer article d'aquesta sèrie et parlava d'una entrevista molt interessant publicada a La Vanguardia amb una psicòloga remarcable: Julia Shaw (4) on es parlava la banalitat del mal, Happy Valley, ens presenta com, a partir d'una acció orientada únicament per la cobdícia, hom pot caure en un crim involuntari i, per cobrir-lo, caure en una espiral d'altres crims. I seguir sent un personatge difícil a identificar a causa d'una vida d'una total banalitat.

L'argument de la sèrie i la seva realització m'han semblat impecables. Però crec que estan llargament superats pel documental de la societat a dues velocitats que podem trobar al Regne Unit.

Un documental social que s'instal·la violentament en la descripció de la vida privada del personatge del sergent de policia: Catherine Cawood, interpretat superbament per Sarah Lancashire que, en el context d'una professió que la posa en contacte amb tot el drama d'una regió socialment desestructurada pel món de la droga, als seus 47 anys ha de lliurar la batalla per defendre el seu rang, la seva condició de dona i els seus mètodes al bell mig d'un agressiu entorn patriarcal.

Uns problemes que s'afegeixen al d'intentar recuperar-se del suïcidi de la seva filla, ocupar-se del net que li va deixar i d'una germana alcohòlica, instal·lada en un procés maníac-depressiu. Per si tot això no fos prou, també ha d'enfrontar-se a la notícia de la sortida de la presó d'un psicòpata manipulador que és el pare del seu nét, el responsable del suïcidi de la seva filla, i que està involucrat en una organització criminal lligada a ola trama de la sèrie.

  1. TV Sèries: Broadchurch, publicat en aquest blog el passat 16.10.2019
  2. Happy Valley: Wikipedia [en] [fr] [es] [ca] || Rotten Tomatoes || IMDb || Filmaffinity
  3. Wikipedia: West Yorkshire
  4. Ima Sanchís: “Nuestros cerebros están diseñados para el sadismo”, La Vanguardia, 05.09.2019

No comments: