Thursday, December 5, 2019

damien saez - la lutte contre la fachosphère

Saez - Fils de France, Youtube

Fill d'un espanyol i d'una algeriana, Damien Saez (1) és un cantautor francès que, des dels primers àlbums, ha inclòs en les seves lletres el seu compromís social militant, amb un rebuig molt fort de la societat de consum i de la política occidental en general.

El vídeo que obre aquesta entrada: Fils de France (2) és una cançó escrita per Damien després de la primera volta de les eleccions presidencials del 2002 a França, que va veure per primera vegada un candidat d'extrema dreta entrar a la segona volta. La va escriure, composar i enregistrar en unes deu hores, i després es va poder descarregar gratuïtament per Universal Music.
J'ai vu les larmes aux yeux / Les nouvelles, ce matin
20 % pour l'horreur / 20 % pour la peur
Ivre d'inconscience / Tous fils de France
Au pays des Lumières / Amnésie suicidaire
La vetlla del 1er de maig del 2017, Damien publica el vídeo amb el qual tancaré aquesta entrada: Premier Mai (3), un tema on denuncia tant la presència de l’extrema dreta ('sur les réseaux la fachosphère vient toujours gangréner') a la segona volta de les eleccions presidencials del 2017, però també la del "banquer" Emmanuel Macron.

Danien Saez - Premier mai, Youtube, 30.04.2017

  1. Wikipedia: Damien Saez  [en] [fr] [es] [ca] || Home Page || Youtube
  2. Wikipedia: Fils de France (chanson) || Luc Le Vaillant: Damien Saez, 24 ans, chanteur de «Fils de France», Libération, 19.04.2003
  3. Big Browser: Quinze ans après « Fils de France », Saez sort un nouveau morceau contre l’extrême droite et attaque la finance, Le Monde, 01.05.2017

    No comments: