Sunday, December 22, 2019

I am Jesus Christ

Slate: I Am Jesus Christ - Trailer, Youtube

Deixa'm començar dient-te que soc una de les rares persones que conec que s'ha llegit sencers l'Antic i el Nou Testament. Afegeix a aquesta confessió el fet que vaig seguir amb atenció les classes de religió catòlica obligatòries de l'escola franquista i que, entre altres 'ensenyaments', vaig retenir el del misteri de la Santíssima Trinitat.

Dic això perquè entenguis perquè em vaig quedar fregit quan, el passat 10 de desembre, vaig llegir un article a Slate.fr que parlava d'un videojoc de simulació que et permet encarnar a Crist (1).

L'empresa que comercialitza aquest videojoc és polonesa i està "especialitzada" en altres videojocs de simulació religiosa que et deixo veure a l'article. A la campanya publicitària d'I am Jesus Christ (aquest és el nom del videojoc!) s'assegura als futurs compradors que entraran en la pell de Jesús, des del seu bateig fins a la Resurrecció. Al trailer de promoció amb el que he obert aquest article podem veure Jesús guarint a un cec, fent aparèixer peixos en una galleda i caminant sobre l’aigua, amb cites bonus de la Bíblia per il·lustrar les accions del fill de Déu (que, segons el misteri de la Santíssima Trinitat, ja saps ...). S’exploren totes les facetes de la vida de Crist, s’inclou la crucifixió i hi ha la possibilitat de realitzar “més de trenta miracles”.

Podria dir que no entenc que hi hagi països amb get acusada als tribunals per blasfèmia (no diré el nom de cap país, car el meu advocat està de vacances a Punta Cana) o tampoc que es puguin organitzar enrenous fenomenals per films com Je vous salue, Marie de Jean-Luc Godard (2) i altres films passin sense grans enrenous, com ara: Jesus Christ Superstar (3) o The Passion of the Christ (4).

Vejam si ens entenem. No estic suggerint ni molt menys que la Inquisició torni a treure els seus vells aparells de fitness i els utilitzi amb els programadors del videojoc. Tampoc que els doctors de l'esglesia es tornin a llegir els llibres de l'Exode i del Deuterenomi, ni tan sols la Quick Guide dels Deu Manaments (5), i ens expliquin quina és la interpretacio contemporània que hem de fer d'aquels texts.

En tot cas, ja vam veure a La vida de Brian a què t'arrisques si utilitzes el nom d'aquell que no pots anomenar. I ja no et dic si et fiques dins de la seva pell. I com el misteri de la Santíssima Trinitat ens diu que l'un (que no es pot anomenar) i l'altre (l'altre sí que pots) són: Uno y Trino. Lo que significa que Dios es uno solo, pero que en Dios hay Tres Personas, distintas entre sí, que tampoco se reparten la única divinidad, sino que cada una de ellas es enteramente Dios.

En fi, que jo no faria conya amb aquestes coses. I, si hagués de fer un videojoc ... Per l'amor de Déu, xiquets, feu-lo amb un grafisme de més qualitat, perquè el que heu utilitzat és dolent amb ganes!


  1. Claire Levenson: Un jeu vidéo de simulation permet d'incarner le Christ, Slate.fr, 10.12.2019
  2. Wikipedia: Je vous salue, Marie [en] [fr] [es] [ca]
  3. Wikipedia: Jesus Christ Superstar [en] [fr] [es] [ca]
  4. Wikipedia: The Passion of the Christ [en] [fr] [es] [ca]
  5. Wikipedia: Ten_Commandments [en] [fr] [es] [ca]
  6. Wikipedia: Life of Brian [en] [fr] [es] [ca]

2 comments:

Israel Hands said...

DEsprés de fer-me riure a més no poder,jo suggeriria que la música del videojoc en qüestió podria ser aquesta

Roy Batty said...

Home, sí que seria el soundtrack més adequat. Però em temo què, llavors, tots els que no han obert la boca amb el videojoc, muntarien un pollastre de Cal Déu.