Sunday, November 8, 2020

fire on ice

Bob Bissonnette - La machine à scorer (vidéoclip officiel), Youtube, 11.11.2012

Avui m'agradaria compartir amb tu uns vídeos d'un paio increïble: Roberto Bissonnette (1). Nascut un 27 d'abril del 1981 à Caracas (Veneçuela), Bissonnette va ser un remarcable jugador de hockey sobre gel que també es va dedicar a la música, amb temes molt lligats a l'esport que portava al cor. Un paio molt divertit i absolutament ruixat que es va fer estimat per tot arreu per on va passar.

Per exemple, al vídeo amb el que he obert l'article d'avui (més d'un milió de visites!), Bob fa una parodia dels jugadors del Quebec que es van exiliar per jugar a diferents equips suïssos durant diversos lockouts de la LNH (2). I ho fa vestint una de les samarretes més prestigioses de Genève-Servette: la del Top Scorer, al bell mig de l'espectacle dels matxs de hockey al palau d'aquest club.

De totes maneres, l'ambient que pugui haver-hi al palau del Genève-Servette, està a anys llum del que pots trobar al Lausanne Hockey Club, que està intractable des de que va tornar a la primera lliga.

Lausanne Hockey Club Promotion LNA 2013 (National League), Youtube, 19.04.2013

Enguany, i malgrat tenir l'estadi buit a causa de la pandèmia, l'equip segueix responent de valent. Aquesta setmana encapçalava la taula de la lliga!

Tornant a Bob Bissonnette, dir que podria haver tancat aquest article amb un vídeo que ens presenta la popularitat del hockey sobre gel als carrers del Quebec: Bob Bissonnette - Hockey dans rue (vidéoclip officiel). O potser amb un dels vídeos amb més de 4,5 milions de visites: Bob Bissonnette - Mettre du tape su' ma palette. Però he preferit fer-ho amb l'extracte d'un vídeo d'homenatge que el realitzador Bruno Lachance va dedicar-li: Bob Bissonnette: ROCKSTAR. Pis pas à peu près.

Bob Bissonnette: RockStar. Pis pas à peu près. (bande-annonce officielle), Youtube, 25.04.2019


  1. Roberto Bissonnette: Wikipedia [en] [fr]
  2. National Hockey League (NHL) [en] [fr]

No comments: