Sunday, November 29, 2020

sarlat-la-canéda - périgord noir

Vanessa Pontet - Les 100 lieux qu'il faut voir - Sarlat-la-Canéda - Périgord Noir, Youtube, 28.10.2019

Fa temps vaig enregistrar a la TV Box un film que volia veure un dia que tingués un moment per fer-ho: Meurtres à Sarlat (France 3, 18.11.2017). Aquest film fa part d'una sèrie policíaca de France 3 que m'agrada molt: Meurtres à ... . Una sèrie que, com a cada episodi, ens presenta una regió encisadora de França. Avui et proposo descobrir junts el Périgord Noir amb el vídeo amb què he obert el post d'avui.

Tornant a la sèrie Meurtres à ..., afegir que va començar les seves emissions en 2013 i que, a la diferència d'altres, pots veure els films en l'ordre que vulguis.

Cada film ens presenta una ciutat o una regió de França diferent: en general, amb uns paisatges realment brutals, i una trama d'investigació vinculada a una llegenda local, existent o inventada. Pel que fa a la trama hi ha films que són veritablement bons. Altres potser no ho són tant: i amb això no vull dir que hagi vist de dolent fins ara.

Una altra de les concessions a l'audiència francesa (i de vegades un xic fatigant per les foranes) és que la investigació gairebé sempre està dirigida per un duo d'actors coneguts (a França) que comença sempre expressant una gran rivalitat i antagonisme, lligades a una vella història. Com no podia ser d'una altra manera, els incidents que es produeixen al llarg de la investigació aniran difuminant aquesta rivalitat i, en molts casos, l'acabarà transformant en una història més o menys romàntica.

Una altra de les particularitats de la sèrie és que no mostra cap imatge violenta. Els films de la sèrie se centren en la investigació, els paisatges i, sovint, les històries romàntiques dels duos de stars que els protagonitzen. I tot i que els assassinats són freqüents, rarament són l'obra d’un serial killer.

Meurtres à Sarlat, France 3, 18.11.2017, Youtube, 24.02.2020

No comments: