Tot i recordar que els il·lustres membres del Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i paisatge (GRAMP) prefereixen visitar el Pirineu, els Alps francesos o, fins i tot, l'Atlas del Marroc, als Alps Suïssos (altra cosa és venir a cruspir-se una fondue a Le Chalet Suisse de Lausana), crec que aquest vídeo pot ser un bon complement als que vaig presentar ahir sobre la utilització dels drons en el treball de camp en geografia.
Altrament, dedicat a aquells membres que, a més, semblen portar un interès especial per la Biogeografia, els recomanaria que es miressin aquest vídeo. No, la idea no seria fer el cens ramader de Tavascan. Solament els recomanaria de veure la demostració i imaginar el que podrien fer si canviessin la càmera estàndard, que utilitza l'espectre del visible, per una bona càmera que utilitzés l'espectre del infraroig [1] [2]. Si us heu llegit l'entrada d'ahir, i heu punxat els enllaços precedents, segur que teniu una bona pista per saber que, amb la precisió que pot donar el dron, i l'emmagatzematge del fitxer del seu pla de vol, no solament podríeu fer cartografies d'una increïble qualitat sobre la vegetació d'una zona, sinó també una anàlisis insòlita sobre la seva evolució.
Si en Hands està llegint aquesta entrada, espero que també pugui donar-li una idea sobre el que podria fer amb la correlació entre els diferents nivells de la salinitat i la signatura dels seus valors en l'espectre de la llum.
No comments:
Post a Comment