Saturday, August 31, 2013

Global Offshore Wind Farms

Aquesta imatge està associada a un enllaç que us portarà a una cartografia interactiva sobre les eòliques offshore que podeu trobar pràcticament arreu del mon: en estat operacional, però també en projecte. Just perquè veieu de què es tracta, un proposo de donar un cop d'ull a l'exemple sobre Dinamarca que he afegit al peu de l'entrada. Però no deixeu de visitar la pàgina original: ja veureu que val la pena!

La qualitat dels mapes, el detall de les bases de dades, l'ergonomia i la addicció de l'aplicació ... una feina ben feta. Deixeu-me afegir que darrera el concepte i la seva realització es troba una empresa privada britànica: 4C Offshore. A més de la cartografia, us proposo de donar un cop d'ull a la totalitat de la seva pàgina: molt interessant. Com per exemple els 10 anys de dades sobre la velocitat mitjana del vent als diferents parcs eòlics marins del món. Us parlava de que la base de dades també té compte dels projectes i el seu estatus, com ara aquest al Delta de l'Ebre. Cas que hi hagi informacions que demanen precisions, en aquest o a d'altres projectes, podeu editar les dades actuals i proposar les vostres correccions. També us podeu subscriure per rebre informació sobre projectes en concret cada cop que hi hagi una modificació de les dades.

Si preferiu les dades estadístiques globals: inshore i offshore us proposo visitar la pàgina de la European Wind Energy Association (EWEA) i els seus reports: per exemple, les dades sobre els deu parcs eòlics onshore més grans d'Europa, el Wind in Power: 2012 European Statistics,  ...



Map of Offshore Wind Farms provided by 4C Offshore.

No comments: