Monday, August 19, 2013

tècniques professionals en geografia ...


Tot i que fa temps que no treballo professionalment en el tema dels Sistemes d'Informació Geogràfica (GIS), segueixo amb passió com avança la tecnologia en aquesta disciplina: en concret, en la utilització dels drons. Si decidiu seguir llegint el contingut d'aquesta entrada, veureu com aquests enginys estan revolucionant el treball de camp en la geografia/geologia, l'arqueologia, l'enginyeria ... i, encara que no toqui el tema, en el terreny militar.


Al vídeo que he escollit per introduir aquest tema, podeu trobar un munt de pistes sobre què es pot fer (i la qualitat del que es pot fer!) amb un enginy lleuger i de baix cost pilotat manualment amb unes ulleres direccionals que permeten el control en live view del vol.

En aquest altre vídeo d'ESRI France (presentat a la conferència SIG 2012), podeu veure el vol d'un dron comercial suís SenseFly, i constatar que es pot programar molt fàcilment per realitzar una recollida d'ortofotos i la producció d'un model digital del terreny que ulteriorment es va carregar al programa d'ESRI ArcGIS.

Si encara no acabeu d'enganxar la idea, us proposo de veure una demo sobre el que ja és la nova manera d'entendre el treball de camp, de l'aplicació en l'arqueologia o l'urbanisme: per exemple, la modelització en 3D del centre de la vila de Lausanne. I no, no us estic parlant del futur, sinó del present. Perquè en el futur fa molt de temps que treballa la penya del politècnic de Lausanne: el futur son els drons intel·ligents i miniaturitzats.

No comments: